22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Greva amânata

Functionarii publici din Primaria Craiova au renuntat oficial la declansarea grevei de avertisment programata pentru 10 noiembrie. Decizia a fost luata dupa ce reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Publica Locala si CNS Cartel Alfa, la care sunt afiliati functionarii, au fost invitati de guvern la o intâlnire, pentru negocierea revendicarilor. Potrivit presedintelui sindicatului functionarilor publici din cadrul Primariei Craiova, Ovidiu Vilcea, de fapt s-a hotarât doar amânarea grevei pentru data de 18 noiembrie. Daca pâna atunci functionarii nu vor primi un raspuns pozitiv, vor intrerupe programul de lucru pentru doua ore. Vilcea a precizat insa ca invitarea la negociere a reprezentantilor sindicatului e un pas inainte care va duce probabil la stingerea conflictului de munca.


Greva japoneza spontana in Primaria Craiova


Ieri insa, o parte dintre functionarii din Primaria Craiova au declansat spontan o greva japoneza pentru a-si arata solidaritatea fata de colegii lor din Prefectura Dolj si consiliul judetean, afiliati la alt sindicat, Sed Lex, care au recurs la greva de avertisment. „Apelarea la greva japoneza a fost alegerea fiecarui functionar din primarie. Noi nu le-am impus nimic. Fiecare, dupa sufletul lui, a decis sa se solidarizeze sau nu cu cei din sindicatul Sed Lex. Si eu am apelat la aceasta forma de manifestare, sperând ca si noi vom fi sustinuti atunci când vom declansa greva“, a declarat Ovidiu Vilcea.


Daca la primele ore ale diminetii majoritatea functionarilor din primarie au luat decizia sa isi puna banderola alba, in semn de protest, in jurul orei 12.00 numai câtiva dintre acestia mai purtau insemnul. Cu toate acestea, la Serviciul Tehnic si Investitii, din exces de zel, functionarii uitasera sa inlature afisul pe care era inscriptionat „greva generala intre orele 8.00-10.00; rugam cetatenii Craiovei sa fie alaturi de noi; birocratia si coruptia nu se combat prin salarii de mizerie!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS